Hem Oigong Kurser Varor Behandlingar Aktuellt

 

Öronljusbehandling

Öronljus är ett ihåligt ljus som består av bivax lindat på bomullsväv .

Öronljusbehandling är en mycket avslappnande behandling. Behandlingen bygger på folkmedicinsk tradition ("huskur") och har använts av kineser och indianer i århundraden. Enligt sedvänja fungerar den på följande sätt:

När ljuset placeras tätt i örat och sedan tänds, skapas ett undertryck (skorstenseffekt). Värmen gör att vax och smuts mjukas upp. Det fastnar på insidan av öronljuset som ju är klätt med fröskalsbommul. Behandlingen känns skön och är mycket avslappnande. Man kan göra om behandlingen med mellan 3-6 månader. Beroende på hur mycket öronvax man producerar.

Använd inte öronljus vid öroninflammation eller om örat har ett inopererat rör.

Det krävs två personer att utföra behandlingen. Gör så här:

Personen som ska behandlas

Ligg på sidan med det öra uppåt som ska behandlas. Luta gärna huvudet mot ett bord. Täck huvudet med en bit aluminiumfolie,eller en bred manchett. Tänk på att använda sunt förnuft när eld hanteras.

Personen som assisterar

Gör hål i foliet och placera den smala och något spetsiga ändan av ljuset i örat. Mellan öra och ljus ska det vara tätt. Det är på så sätt som undertryck bildas och att öronvaxet kan förångas. Det ska inte kännas obehagligt.

Ljuset placeras någorlunda vertikalt men inte helt lodrätt. Se lutningen på behandlingsbild!
(För att ljuset ska sluta tätt i örat kan man placera lite olja på spetsen).

Se till att sax och vatten finns alldeles i närheten. Kontrollera vid jämna mellanrum att ljusets smala sida inte täpps till. Om så händer, vidga hålet med hjälp av en sax.

Om rök uppstår i botten på ljuset, trimma (klipp av) veken vid jämna mellanrum med saxen. Folien finns då som skydd. Lägg den avklippta veken i vattnet.

För att minimera risken att någon droppe bivax kommer i örat kan man klippa en två kvadratcentimeter
gasbinda och föra upp den cirka 5 centimeter i ljusets insida. Utgå från ljusets spetsiga del och ta hjälp av en strumpsticka.

Bränn ej ljuset längre än att ca 12 cm återstår. Bränntid, ca 10-12 minuter.

Efter behandlingen upplevs oftast en avslappnande renhetskänsla samt en tryckhetsutjämning som känns befriande runt öron, panna och bihålor.

Vid obehag, avbryt genast behandlingen.
Observera att detta inte är något läkemedel, och kan inte ersätta läkarvård eller mediciner.

BEHANDLING

 

Till topp

Kontakta oss

Tillbaka till behandlingar