Hem Oigong Kurser Varor Behandlingar Aktuellt

    

Med mina kurser vill jag lära ut tekniker för att förbättra sin hälsa.

Jag vet att väldigt många människor idag har besvär av stelhet och värk i rygg, axlar, skuldror, armar och nacke.

Dessa besvär härrör ofta ifrån stress. När vi stressar andas vi högt upp i bröstkorgen, ofta och flämtande.

Den andningstekniken är väldigt ansträngande för just övre kroppshalvan. Det blir spänningar och kramper där.

Jag ser det därför som min uppgift att lära ut tekniker som släpper på spänningarna, så att luften fyller upp hela lungorna.

Då väljer jag Qigong. Qigongövningar är lätta att utföra, alla kan göra dem. Du behöver inga konstiga attribut och du ska inte pressa dig själv att ta ut rörelserna så du får ont av dem, det är mycket viktigt! Man ska må bra när man utövar qigong och hälst ännu bättre efteråt. I början får man nog lite träningsvärk. Eftersom man i ett helt träningspass kommer åt alla de muskler man sällan använder annars. Men det är en fördel, för då ökar du din förmåga och tålighet. Qigongövningarna är gjorda så att när du synkroniserar musklerna med tankarna och andningen kommer syret i blodet åt de allra innersta småmusklerna. Dessa når man inte med vanlig gymnastik, med snabba rörelser. Det är därför som människor med olika sorters värk blir bättre efter en tids qigongträning. Jag har själv goda erfarenheter av just det. Jag har själv stora ryggproblem och även fått diagnosen fibromyalgi. När jag började träna qigong upplevde jag en stor förbättring! Men det är en färskvara, så man blir beroende.

Andningen är central i qigong. Jag trycker mycket på just det i mina kurser. Jag brukar förklara det med att, om man inte andas djupt och gör övningarna i sin egen andningstakt, så blir detta sjukgymnastik i stället. Då syresätts inte kroppen på samma effektiva vis. Och du uppnår inte alls samma avslappningseffekt som om du andas rätt. Det är väl detta, att andas rätt, som upplevs som det svåra i qigongträningen. Men vinsterna man får när man lär sig detta är mycket värdefulla, det kan förändra hela ditt liv! Då har du nämligen kommit åt "verktyget" alla vill ha, nämligen att ta kommandot i sitt eget liv. Då kan du bemöta stressiga situationer med syre i hjärnan(så du kan tänka) och göra medvetna val. Du kommer kunna tänka positivt och kreativt. Du kommer att kunna njuta av livet!

Nej jag lovar inte för mycket. Jag vet! Qigong är ingen vetenskapligt testad metod, men väl en empiriskt väl testad metod.

Och bland alla dom som deltagit i mina kurser och tränat seriöst, har alla ansett att de förbättrat sin hälsa. För det är ju naturligtvis så som med allt annat att man måste öva sig och öva sig. Man känner att det går bättre och bättre, och då stiger motivationen att öva mer.

För att "stilla sig" och få ut mesta möjliga effekt av själva qigongen, har jag alltid en stunds avslappning efteråt. Då samlas energin i dantian och kroppen upplevs mjuk och avslappnad.

Välkommen att prova någon av mina qigongkurser !

 

 

 

 

Kontakta oss

Tillbaka till kurser