Hem Oigong Kurser Varor Behandlingar Aktuellt

Öronljus kostar 40kr st

Beskrivning av behandlingen medföljer

 

Öronljusbehandling

Ytterligare en nästan glömd kunskap från dom gamla indianerna.

Öronljus är ett ihåligt ljus som består av bivax lindat på bomullsväv .

Öronljusbehandling är en mycket avslappnande behandling. Behandlingen bygger på folkmedicinsk tradition ("huskur") och har använts av kineser och indianer i århundraden. Enligt sedvänja fungerar den på följande sätt:

När ljuset placeras tätt i örat och sedan tänds, skapas ett undertryck (skorstenseffekt).Värmen gör att vax och smuts i örat mjukas upp och sugs då upp och fäster på insidan av öronljuset som har en insida av fröskalsbommul. Behandlingen är skön och avslappnande och kan upprepas med mellan 3-6 månader, beroende av i vilken takt man producerar öronvax. Man ska dock inte använda öronjlus om man har ett rör inopererat i örat.

.

Det krävs två personer att utföra behandlingen. Gör så här:

Personen som ska behandlas

Ligg på sidan med det öra uppåt som ska behandlas. Luta gärna huvudet mot ett bord. Täck huvudet med en bit aluminiumfolie, eller använd en bred manchett. Tänk på att använda sunt förnuft när eld hanteras.

Personen som assisterar

Placera den smala och något spetsiga ändan av ljuset i örat. Mellan öra och ljus ska det vara tätt. Det är på så sätt som undertryck bildas och att öronvaxet kan förångas. Det ska inte kännas obehagligt.

Ljuset placeras någorlunda vertikalt men inte helt lodrätt. Se lutningen på behandlingsbild!
(För att ljuset ska sluta tätt i örat kan man placera lite olja på spetsen).

Se till att sax och vatten finns alldeles i närheten. Kontrollera vid jämna mellanrum att ljusets smala sida inte täpps till. Om så händer, vidga hålet med hjälp av en sax.

Om rök uppstår i botten på ljuset, trimma (klipp av) veken vid jämna mellanrum med saxen. Folien finns då som skydd. Lägg den avklippta veken i vattnet.

För att minimera risken att någon droppe bivax kommer i örat kan man klippa en två kvadratcentimeter
gasbinda och föra upp den cirka 5 centimeter i ljusets insida. Utgå från ljusets spetsiga del och ta hjälp av en strumpsticka.

Bränn ej ljuset längre än att ca 12 cm återstår. Bränntid, ca 10-12 minuter.

Efter behandlingen upplevs oftast en avslappnande renhetskänsla samt en tryckhetsutjämning som känns befriande runt öron, panna och bihålor.

Vid obehag, avbryt genast behandlingen.
Observera att detta inte är något läkemedel, och kan inte ersätta läkarvård eller mediciner.

BEHANDLING

 

Till topp

                                                                                                        

Kontakta oss

Tillbaka till varor